

Ostrovit Olej kokosowy Rafinowany to jeden z rodzajów olejów roślinnych (naturalnie tłuszcz nasycony), który powstaje w wyniku tłoczenia, po rozgrzaniu twardego miąższu orzechów z palmy kokosowej. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę, dzięki temu można go przechowywać niemal w każdych warunkach.
Stosować w zależności od zapotrzebowania.
Ostrovit Olej kokosowy Rafinowany to jeden z rodzajów olejów roślinnych (naturalnie tłuszcz nasycony), który powstaje w wyniku tłoczenia, po rozgrzaniu twardego miąższu orzechów z palmy kokosowej. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę, dzięki temu można go przechowywać niemal w każdych warunkach. Olej kokosowy na największą skalę jest wykorzystywany w kuchni, gdzie zastępuje wiele tradycyjnych tłuszczy i olejów roślinnych, ale znalazł także zastosowanie w kosmetyce jako odżywka do włosów, balsam do ciała i nie tylko.
Olej kokosowy rafinowany pozbawiony jest zapachu kokosa. Jest najbardziej uniwersalny i posiada dłuższy termin przydatności do spożycia, niż pozostałe rodzaje olejów kokosowych (np. nierafinowany).
Stosować w zależności od zapotrzebowania.
Wartości odżywcze | Na 100 g | Na porcję | % RWS* |
Wartość energetyczna | 3702 kJ/900 kcal | 518 kJ/126 kcal | 6 |
Tłuszcz | 100 g | 14 g | 20 |
w tym kwasy tłuszczowe | 94 g | 13 g | 65 |
w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7,0 g | 1,0 g | - |
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2,0 g | 0,3 g | - |
Węglowodany | 0,1 g | 0 g | - |
w tym cukry | 0 g | 0 g | - |
Białko | 0 g | 0 g | - |
Sól | 0 g | 0 g | - |
Suplement diety / Środek spożywczy zastępujący całodzienną dietę, do kontroli masy ciała.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie
stosować u kobiet w ciąży, chyba że w opisie produktu zalecane jest inaczej.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C. Chronić przed światłem.
Inne produkty w tej kategorii