

Syrop z agawy (nektar z agawy) to substancja słodząca porównywalna ze słabym miodem. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu.
Według własnych preferencji, zamiast cukru lub miodu
Syrop z agawy (nektar z agawy) to substancja słodząca porównywalna ze słabym miodem. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu.
Syrop uzyskiwany z agawy ma przyjemny, delikatny smak, który przypomina odrobinę miód, jednak ma od niego wielokrotnie niższy indeks glikemiczny. Jest sporo słodszy od powszechnie stosowanej sacharozy, dlatego można stosować go dużo oszczędniej
Syrop nadaje się do słodzenia gorących napoi, deserów, ciastek, może być stosowany jako polewa do naleśników. W przeciwieństwie do miodu nigdy się nie krystalizuje za co jest bardzo ceniony w kuchni.
Według własnych preferencji, zamiast cukru lub miodu.
Wartość odżywcza | 100 g |
Wartość energetyczna | 1260 kJ/ 297 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 71 g |
Błonnik | 5,7 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,06 g |
Suplement diety / Środek spożywczy zastępujący całodzienną dietę, do kontroli masy ciała.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie
stosować u kobiet w ciąży, chyba że w opisie produktu zalecane jest inaczej.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C. Chronić przed światłem.
Inne produkty w tej kategorii