Zdrowa Żywność Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz

Narum
check_circle   Dostępny - Wysyłka w 24h!
1 szt.
Cena
48,69 zł
Ilość

Dostawa już od: 13,99 zł info

local_shipping Do darmowej dostawy brakuje: 249,00 zł

Narum Vege Yoghurt jest to innowacyjna żywność dietetyczna, będąca jogurtem w postaci suchego fermentu. Jogurt probiotyczny to doskonałe wsparcie naszej flory jelitowej, zarówno dla dorosłych jak i dzieci już od 6 miesiąca życia. W procesie namnażania bakterii Narine zamiast mleka zwierzęcego, użyta została soja (bez GMO). Idealny produkt dla osób na diecie roślinnej – wegańskiej lub wegetariańskiej.Jogurt probiotyczny to doskonałe wsparcie naszej flory jelitowej, zarówno dla dorosłych jak i dzieci już od 6 miesiąca życia.

Zdrowa Żywność Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz - dlaczego warto kupić?

  • Naturalny jogurt probiotyczny
  • Odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • Postać suchego fermentu do rozrobienia
  • Wsparcie mikroflory bakteryjnej
  • Wzmocnienie układu immunologicznego
  • Doskonały smak i rozpuszczalność

Zalecany sposób użycia:

Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia.

Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.

1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.

Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka.

Dobrze wymieszać.

Rozlać do pojemników w celu dojrzewania: Użyć jogurtownicy.

Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin.

Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki.

Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.).

Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin.

Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki.

Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Jogurt przygotowujemy używając dowolnego mleka roślinnego.

Uwaga! Po zmianie konsystencji są 2 opcje, wstawić od razu do lodówki - będzie smak słodki lub po zagęszczeniu zostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia na 1,5 - 2 godziny i dopiero wtedy wstawić do lodówki - będzie smak kwaśny i gęsta konsystencja.

Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.

Szczegóły produktu
4850016650685
1

Narum Vege Yoghurt jest to innowacyjna żywność dietetyczna, będąca jogurtem w postaci suchego fermentu. Jogurt probiotyczny to doskonałe wsparcie naszej flory jelitowej, zarówno dla dorosłych jak i dzieci już od 6 miesiąca życia. W procesie namnażania bakterii Narine zamiast mleka zwierzęcego, użyta została soja (bez GMO). Idealny produkt dla osób na diecie roślinnej – wegańskiej lub wegetariańskiej.

Produkt w naturalny sposób dostarcza dla naszego organizmu bardzo ważny szczep bakterii probiotycznych Lactobacillus Acidophillus jest on jednym z najważniejszych mikroorganizmów przewodu pokarmowego człowieka.

Badania sugerują, że niektóre szczepy Lactobacillus acidophilus mogą pomóc w kontrolowaniu zakażeń jelitowych (a więc zmniejszenia wystąpienia biegunki) oraz poprawie trawienia produktów mlecznych przez rozkład cukru mlecznego (laktozy). Pełnią wiele pożytecznych funkcji, w tym hamowanie organizmów chorobotwórczych i zapobieganie ich mnożenia i kolonizacji.

Zalecany sposób użycia

Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia.

Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.

1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.

Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka.

Dobrze wymieszać.

Rozlać do pojemników w celu dojrzewania: Użyć jogurtownicy.

Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin.

Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki.

Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.).

Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin.

Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki.

Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Jogurt przygotowujemy używając dowolnego mleka roślinnego.

Uwaga! Po zmianie konsystencji są 2 opcje, wstawić od razu do lodówki - będzie smak słodki lub po zagęszczeniu zostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia na 1,5 - 2 godziny i dopiero wtedy wstawić do lodówki - będzie smak kwaśny i gęsta konsystencja.

Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.

Informacje żywieniowe

Składniki: Zakwaska do przygotowania z mleka roślinnego – sojowego lub owsianego – przy użyciu specjalnego szczepu Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine

Opis

Płeć
Dla Kobiet
Płeć
Dla Mężczyzn
Ilość
5sasz
Forma
Saszetki

Recenzja Zdrowa Żywność Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz

Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz to zdrowa żywność, która jest wyjątkową połączeniem smaku i właściwości odżywczych. Jest wolny od cukru, mleka i laktozy, dzięki czemu jest idealnym produktem dla osób z alergiami lub uczulonych na te składniki. Produkt ten jest również bogaty w składniki odżywcze, witaminy i minerały, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do diety.

Jogurt zawiera pięć saszetek, każda zawierająca 40 gramów jogurtu. Każda saszetka jest bogata w składniki odżywcze, w tym pełnowartościowe białko, siemię lniane, witaminy z grupy B i inne składniki odżywcze. Jogurt jest łatwy w użyciu, można go spożywać samodzielnie lub w połączeniu z innymi składnikami.

Jogurt jest szczególnie polecany dla osób pragnących zwiększyć trawienie i wspomóc go. Jogurt jest bogaty w prebiotyki, które są jednym z najważniejszych składników diety, ponieważ wspomagają zdrową florę bakteryjną w jelitach, a także wspomagają trawienie i zapobiegają zaparciom.

Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz może być też spożywany z różnymi suplementami, aby jeszcze bardziej wzmocnić jego działanie. Na przykład można połączyć go z suplementami z witaminą B6, która wzmacnia układ nerwowy i pomaga organizmowi w syntezie białek. Można również połączyć jogurt z naturalnymi przeciwutleniaczami, takimi jak na przykład kurkuma, która wzmacnia układ odpornościowy i pomaga w utrzymaniu zdrowia jelit. Można też skorzystać z różnych suplementów dostępnych na stronie swiatsupli.pl, które pomogą wzmocnić działanie jogurtu i zapewnią optymalny efekt.

Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz jest świetnym produktem dla osób pragnących zwiększyć trawienie i wspomóc go. Produkt ten jest wolny od cukru, mleka i laktozy, dzięki czemu jest idealnym produktem dla osób z alergiami lub uczulonych na te składniki. Jest również bogaty w składniki odżywcze, witaminy i minerały, dzięki czemu to świetny produkt do diety. Jogurt można połączyć z różnymi suplementami dostępnymi na stronie swiatsupli.pl, aby jeszcze skuteczniej wspomóc trawienie i uzyskać optymalny efekt.

Inne produkty w tej kategorii