Narum Vege Yoghurt jest to innowacyjna żywność dietetyczna, będąca jogurtem w postaci suchego fermentu. Jogurt probiotyczny to doskonałe wsparcie naszej flory jelitowej, zarówno dla dorosłych jak i dzieci już od 6 miesiąca życia. W procesie namnażania bakterii Narine zamiast mleka zwierzęcego, użyta została soja (bez GMO). Idealny produkt dla osób na diecie roślinnej – wegańskiej lub wegetariańskiej.Jogurt probiotyczny to doskonałe wsparcie naszej flory jelitowej, zarówno dla dorosłych jak i dzieci już od 6 miesiąca życia.
Zdrowa Żywność Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz - dlaczego warto kupić?
- Naturalny jogurt probiotyczny
- Odpowiedni dla wegan i wegetarian
- Postać suchego fermentu do rozrobienia
- Wsparcie mikroflory bakteryjnej
- Wzmocnienie układu immunologicznego
- Doskonały smak i rozpuszczalność
Zalecany sposób użycia:
Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia.
Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka.
Dobrze wymieszać.
Rozlać do pojemników w celu dojrzewania: Użyć jogurtownicy.
Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin.
Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki.
Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.).
Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin.
Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki.
Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Jogurt przygotowujemy używając dowolnego mleka roślinnego.
Uwaga! Po zmianie konsystencji są 2 opcje, wstawić od razu do lodówki - będzie smak słodki lub po zagęszczeniu zostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia na 1,5 - 2 godziny i dopiero wtedy wstawić do lodówki - będzie smak kwaśny i gęsta konsystencja.
Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.
Narum Vege Yoghurt jest to innowacyjna żywność dietetyczna, będąca jogurtem w postaci suchego fermentu. Jogurt probiotyczny to doskonałe wsparcie naszej flory jelitowej, zarówno dla dorosłych jak i dzieci już od 6 miesiąca życia. W procesie namnażania bakterii Narine zamiast mleka zwierzęcego, użyta została soja (bez GMO). Idealny produkt dla osób na diecie roślinnej – wegańskiej lub wegetariańskiej.
Produkt w naturalny sposób dostarcza dla naszego organizmu bardzo ważny szczep bakterii probiotycznych Lactobacillus Acidophillus jest on jednym z najważniejszych mikroorganizmów przewodu pokarmowego człowieka.
Badania sugerują, że niektóre szczepy Lactobacillus acidophilus mogą pomóc w kontrolowaniu zakażeń jelitowych (a więc zmniejszenia wystąpienia biegunki) oraz poprawie trawienia produktów mlecznych przez rozkład cukru mlecznego (laktozy). Pełnią wiele pożytecznych funkcji, w tym hamowanie organizmów chorobotwórczych i zapobieganie ich mnożenia i kolonizacji.
Zalecany sposób użycia
Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia.
Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka.
Dobrze wymieszać.
Rozlać do pojemników w celu dojrzewania: Użyć jogurtownicy.
Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin.
Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki.
Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.).
Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin.
Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki.
Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Jogurt przygotowujemy używając dowolnego mleka roślinnego.
Uwaga! Po zmianie konsystencji są 2 opcje, wstawić od razu do lodówki - będzie smak słodki lub po zagęszczeniu zostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia na 1,5 - 2 godziny i dopiero wtedy wstawić do lodówki - będzie smak kwaśny i gęsta konsystencja.
Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.
Informacje żywieniowe
Składniki: Zakwaska do przygotowania z mleka roślinnego – sojowego lub owsianego – przy użyciu specjalnego szczepu Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine
Opis
- Płeć
- Dla Kobiet
- Płeć
- Dla Mężczyzn
- Ilość
- 5sasz
- Forma
- Saszetki
Uwagi:
Suplement diety / Środek spożywczy zastępujący całodzienną dietę, do kontroli masy ciała.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie
stosować u kobiet w ciąży, chyba że w opisie produktu zalecane jest inaczej.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C. Chronić przed światłem.
Recenzja Zdrowa Żywność Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz
Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz to zdrowa żywność, która jest wyjątkową połączeniem smaku i właściwości odżywczych. Jest wolny od cukru, mleka i laktozy, dzięki czemu jest idealnym produktem dla osób z alergiami lub uczulonych na te składniki. Produkt ten jest również bogaty w składniki odżywcze, witaminy i minerały, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do diety.
Jogurt zawiera pięć saszetek, każda zawierająca 40 gramów jogurtu. Każda saszetka jest bogata w składniki odżywcze, w tym pełnowartościowe białko, siemię lniane, witaminy z grupy B i inne składniki odżywcze. Jogurt jest łatwy w użyciu, można go spożywać samodzielnie lub w połączeniu z innymi składnikami.
Jogurt jest szczególnie polecany dla osób pragnących zwiększyć trawienie i wspomóc go. Jogurt jest bogaty w prebiotyki, które są jednym z najważniejszych składników diety, ponieważ wspomagają zdrową florę bakteryjną w jelitach, a także wspomagają trawienie i zapobiegają zaparciom.
Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz może być też spożywany z różnymi suplementami, aby jeszcze bardziej wzmocnić jego działanie. Na przykład można połączyć go z suplementami z witaminą B6, która wzmacnia układ nerwowy i pomaga organizmowi w syntezie białek. Można również połączyć jogurt z naturalnymi przeciwutleniaczami, takimi jak na przykład kurkuma, która wzmacnia układ odpornościowy i pomaga w utrzymaniu zdrowia jelit. Można też skorzystać z różnych suplementów dostępnych na stronie swiatsupli.pl, które pomogą wzmocnić działanie jogurtu i zapewnią optymalny efekt.
Jogurt Narum Vege Yoghurt 5sasz jest świetnym produktem dla osób pragnących zwiększyć trawienie i wspomóc go. Produkt ten jest wolny od cukru, mleka i laktozy, dzięki czemu jest idealnym produktem dla osób z alergiami lub uczulonych na te składniki. Jest również bogaty w składniki odżywcze, witaminy i minerały, dzięki czemu to świetny produkt do diety. Jogurt można połączyć z różnymi suplementami dostępnymi na stronie swiatsupli.pl, aby jeszcze skuteczniej wspomóc trawienie i uzyskać optymalny efekt.
Inne produkty w tej kategorii