Przepis na Mazurek bez cukru - wysokobiałkowy - w 15 minut!
DietaPrzepisy i dieta

Przepis na Mazurek bez cukru – wysokobiałkowy – w 15 minut!

Rewelacyjny przepis na fit mazurek bez cukru. Całość przygotowana w 15 minut.

Składniki:

  • 400g Mleczka kokosowego 22%
  • 30g Białko wegańskie Biotech USA o smaku czekolady z cynamonem
  • 150g Mąki migdałowej
  • Do spodu 3 łyżki i do polewy na górę łyżka kajmaku bez cukru
  • Dżem lub owoce (u mnie dżem aronia bez cukru dla przełamania)
  • Około 30g czekolady bez cukru – tylko do polewy
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 łyżeczka gumy guar
  • 1/3 szklanki wody do rozrobienia żelatyny
  • Substancja słodząca wedle uznania: u nas syrop Good Good
Przepis na Mazurek bez cukru - wysokobiałkowy - w 15 minut!
Odżywka Białkowa Roślinna BioTechUSA Vegan Protein 500g
BiotechUSA Vegan Protein to odżywka białkowa, w której głównymi zródłami białka są ryż oraz groszek. Te dwa surowce idealnie się uzupełniają co pozwala na stworzenie perfekcyjnej bazy produktu białkowego dla Wegan.

Przygotowanie:

1. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie, następnie dodaj do mleczka kokosowego. Do tego dorzuć białko, wymieszaj na krem, po czym dodaj gumy guar. Następnie wszystko zblenduj i odstaw do czasu przygotowania spodu.

2. Mąkę migdałową wymieszaj z kajmakiem i ugnieć ciasto.

3. Wyłóż formę papierem do pieczenia, a następnie ułóż ciasto i na wierzch wylej krem z punktu pierwszego. Całość wstaw do lodówki na kilka minut, aby stężało.

4. Wyciągnij z lodówki i dodaj owoce lub dżem, u nas aronia, ale pasować będą również inne kwaśne owoce, które pomogą przełamać słodkość. Mogą to być jagody lub porzeczki.

5. Jako polewy użyliśmy rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady wymieszanej na koniec z kajmakiem i syropem bez cukru o smaku karmelu.

6. Na koniec dla dekoracji posypaliśmy całość mąką migdałową.

Przepis stworzyła dla nas Blogerka kulinarna – Przeketonowa

Przepis na Mazurek bez cukru - wysokobiałkowy - w 15 minut!

Promaker Isolate Odżywka Białkowa