Sale

OLIMP Pure Whey Isolate 95 600g folia zip

OLIMP Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek.

More details

65,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Darmowa dostawa obowiązuje od 300,00 zł z wykluczeniem kosztu dostawy.

  • OLIMP Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek. Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
     
    Dostępne smaki: czekoladowy, czekoladowo-miętowy, truskawkowy, waniliowy, bananowy

     

    97,5% izolat białek serwatkowych, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstniki, acesulfam K, sukraloza - substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit. C, octan dl-α-tokoferylu - wit. E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit. A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, cholekalcyferol - wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit. B1, ryboflawina - wit. B2, cyjanokobalamina - wit. B12), barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E150c (dla smaku toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego).

    Wartość odżywcza na 100g
    1 porcja (30g)
    Wartość energetyczna

    1466 kJ/ 350,7 kcal
    1496 kJ/ 357,9 kcal'
    440,1 kJ/ 105,3 kcal
    447,7 kJ/ 107,1 kcal'
    Białko
    86 g25,8 g
    Węglowodany
    1 g0,3 g
    w tym cukry
    1 g0,3 g
    Tłuszcz
    0,3 g (1,1 g')0,1 g (0,3 g')
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe
    0,1 g (0,3 g')0,1 g (0,3 g')
    Błonnik pokarmowy
    0 g0 g
    Sód
    <0,3 g<0,1 g

    Aminogram wzorcowy #
    Aminokwasy na 100 g
    1 porcja (30g)
    łącznie:
    87000 mg26100 mg
    w tym:
    L-kwas glutaminowy
    14985 mg4496 mg
    */**L-leucyna
    9278 mg2783 mg
    L-kwas asparaginowy
    9018 mg2705 mg
    *L-lizyna
    9885 mg2966 mg
    L-prolina
    4682 mg1405 mg
    */**L-walina
    4769 mg1431 mg
    */**L-izoleucyna
    5288 mg1587 mg
    *L-treonina
    5463 mg1639 mg
    L-alanina
    4422 mg1327 mg
    L-seryna
    3729 mg1119 mg
    */***L-fenyloalanina2601 mg780 mg
    ***L-tyrozyna
    2515 mg754 mg
    L-arginina
    1994 mg598 mg
    L-glicyna
    1474 mg442 mg
    *L-metionina
    1908 mg572 mg
    L-histydyna
    1474 mg442 mg
    L-cysteina
    2168 mg650 mg
    */***L-tryptofan
    1041 mg312 mg

    ' Wartości dla smaku czekoladowego.
    # Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
    * aminokwasy egzogenne
    ** aminokwasy rozgałęzione
    *** aminokwasy aromatyczne

     

    Sposób użycia: 1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu oraz przed snem). 1 porcję (30 g – 90 jednostek = 3 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w º100 ml wody.

    ° Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: